BigMedia zneužívá odkaz Milady Horákové

Otevřený dopis Zelených Praha 2 Haně Třeštíkové, radní hl. města Prahy pro oblast kultury, památkové péče, výstavnictví a cestovního ruchu

Vážená paní Třeštíková,

s potěšením jsme před několika dny přijali zprávu, že zásluhou iniciativy Přidej se a strhni to, spolku Kverulant a také díky Vaší aktivitě zmizela od Nuselského mostu v Praze 2 rozměrná reklamní plachta. Na této plachtě inzerovala své produkty nejmenovaná společnost. Rozhodující pro konec propagace komerčního subjektu byl fakt, že se jedná o nelegální reklamní plochu. Společnost pro sebe vyhodnotila takovou reklamu jako poškozující.

Na problematickou plochu však byla dnes umístěna další plachta. Tentokrát se jedná o připomínku významné postavy československých dějin, JUDr. Milady Horákové. Považujeme za absurdní, že plachta pochází z aktuální kampaně spolku Dekomunizace, který je mimo jiné podporován hlavním městem Prahou.

Je nepřijatelné, aby kampaň takto podporovaného spolku využívala prostor, který je zatížen dlouhodobými a nám všem dobře známými spory ohledně vizuálního smogu. Věříme, že chápete, jak se takovým krokem celé úsilí o redukci vizuálního smogu podle nedávno vydaného Manuálu pro kultivovanou Prahu komplikuje.

Domníváme se, že připomínka političky s tragickým osudem na této kontroverzní ploše poškozuje jak odkaz JUDr. Milady Horákové, tak veškeré snahy o redukci vizuálního smogu v Praze.

Zdvořile Vás žádáme nejen o distancování se od umístění podobizny Milady Horákové na zmiňované ploše, ale také koordinaci dalších případných protikroků se spolkem Dekomunizace.

Zelení Praha 2

Foto: Facebook Kristýna Drápalová